Partfal


Szabad szemmel szeretném írni ezt a blogot, szememben néha mégis akadnak porszemek, melyek látásomat elhomályosítják. Lehet, lehet, hogy ez csak múló állapot nem vagyok más Uram, csak esendő földi vándorod!

2022. június 8., szerda

Eső után... Medárd napján.

 

Szeretem az eső utáni reggeleket, bevallom, az eső nélkülieket is, de ma az éjszaka és a hajnal ajándéka tágítja a boldogság keretet.

Hajnali derengésben felcikázó villámokat és a felcsattanó dörejt követő ébredés finom, semmihez sem hasonlítható rezgéseit.

Négy körül érkezett a vihar... Zsömle, az eb ablakkaparászása után kibotorkálni, beengedni, nyugtatni és utána ismét álomba zuhanni kicsit még hallgatva a neszeket... Érett eper koppan a fáról, csatorna nótázik, eresz dalol, cseppek csorognak, s a fák hajladozva sóhajtanak a szélben.
És!
Szeretem reggel jutalmát a megzavart pihenés után. Öt számmal nagyobb, nedves kerti félcipőben lelépegetni a lépcsőn, tucatnyi csigát kerülgetve közben. Nézni a mindenütt felragyogó cseppeket, a szikrázó fényű folyót, beszívni a frissülés illatát.
Nincs szebb és jobb! Megőrül a kertem gey kiadós zuhét követően, tíz szorgalmas locsolás nem ér fele egy égi öntözéssel. A napok óta lesett kedvenc gyertyavirágom máris szirmait mutatja nekem. A tegnapi, tegnapelőtti palántázás "alanyai" élednek, nekirugaszkodott a kéretlen napraforgó a magas ágyás közepén, és minden csupa csepp, csuda csillanás. Nem csak a növényeim ujjonganak! Tarka lepke száll virágról, virágra, méhek döngicsélnek a levendula körül, káprázat fürgeségű szenderek dolgoznak szaporán, s a hárs részegítő illata betölti a kertet. Szundikáló bogarak ringatóznak friss szirmokon, magasba nyújtózó tűzliliomom sem kéreti magát tovább, kifeslett szirmok, boldog nyáridő...

Muzsika az egész! A szívemnek. A tegnapi borongós alkonyhangulat oda, életkedvileg kilengést jelez a mutató. Pozitíve! Csakis!

Szerelem ez, az életé, a teremtés dicsőítése, a szomjúhozás felfakadó pillanata. Orvosság, gyógyszer.
És akkor még nem is szóltam a cseresznyefán portyázó madarakról, a hajókról, s az ablakban az éjszakai hancúrozástól fáradtan elheverő macska álmairól.
Hála! Hála és egy szép dal...
 

Nyáridő... hogy muzsika is legyen!


 

 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése