Partfal


Szabad szemmel szeretném írni ezt a blogot, szememben néha mégis akadnak porszemek, melyek látásomat elhomályosítják. Lehet, lehet, hogy ez csak múló állapot nem vagyok más Uram, csak esendő földi vándorod!

2024. augusztus 8., csütörtök

NYÁRIDŐ!

 

NYÁRIDŐ - kedvenceim közül való dal szól, víz ragyog, kert frissítve, lassú kortyok, csüccs munka közben.

Nap süt, Duna ezüstös, mondhatni ideális a helyzet nyárilag, azaz közel ideális - a vízszámla összegére gondolva úgy sejlik kevésbé lesz az. 

A rekkenő hőség néhány napra alábbhagyott, eső 5 csepp, ha hullik, máris örülök. Nézve a kertet a legényrózsák (törökkonty, cinia)  bírják  legjobban a forró, száraz időt, igaz csak úgy, ha reggel és este megöntözöm őket.  A kertben a túlélésért küzdenek a növények, a gyomok bírják legjobban, de nem adjuk fel... Locsolós reggeleken elcsúsztatom a kávézás időpontját, figyelve a madarakat, méhek és darazsak járását, néha egy szender is megjelenik - lefényképezhetetlenül.

Hét közben  a vízen őrüldözők megfogyatkoznak, csendesek a hajnalok és a délutánok sem zajosak. A hajnali hajókat várom, amikor felkavarodik a víz és szerteterül a friss illat.

 









A










 

 

 

3 megjegyzés:

  1. Nálam még a zinnia (én rézvirágnak is ismerem, Nagymamám meg csutoravirágnak mondta:)) } sem marad már meg, pedig annyira szeretem, locsolom én is esténként, de csak kínlódik, mint minden.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reggel is öntözd meg, hátha...

      Törlés
    2. Nincs értelme, tapasztalat, kiégeti őket a nap

      Törlés