Partfal


Szabad szemmel szeretném írni ezt a blogot, szememben néha mégis akadnak porszemek, melyek látásomat elhomályosítják. Lehet, lehet, hogy ez csak múló állapot nem vagyok más Uram, csak esendő földi vándorod!

2025. július 23., szerda

Lábos reinkarnáció...



Rá ZUMmolhattam volna.

 Kaptam egy régi lábost, s lám megtelt barackkal, keverem, kavarom, régi emlék marasztal.

Édes az íz, üvegek telnek sorban. 

A kérdés itt lapul, ha már nem leszek kifog lekvárt főzni örökölt lábosomban?! 

 

8 megjegyzés:

  1. ZUMmolàs nêlkül is....

    VálaszTörlés
  2. Én az édesanyám zománcos vájdlingját őrizgetem, de nincsenek kétségeim afelől, hogy hova fog kerülni, ha én már nem leszek. Hozzáteszem, hogy nálam is csak a szívmelengetés miatt lóg spejzom magasában, mert nap, mint nap, ha rátekintek, eszembe jut, hogy két kilónyi pogácsatésztát is begyúrt benne az édesanyám. Én már egy kilóval sem kísérletezek, max. 70 dekányi liszt adaggal sütök, az meg kisebb tálban is elfér még megkelt állapotában is:))) (Azért nem szeretnélek lelombozni, bízz benne, hogy valaki majd nagyon fog örülni - a ma már kisebb vagyonért árult - nagyméretű lábosnak.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem most ez a lábos nagyon is jól jött, mert az anyámtól örökölt kiváló barackfőző alkalmatosság sajnos nem kompatibilis az új indukciós főzőlappal... Váratlanul került hozzám, és nagy segítségül szolgált a 20 kg gyümölcs befőzésénél.

      Törlés
    2. Ez most praktikus kérdés, az indukciós főzőlap tényleg olyan gyors a gázhoz viszonyítva? Úgy tűnik rámért a (gáz/vegyes/?) tűzhely vásárlás.(Mint oly sok más...) Holdgyöngy

      Törlés
    3. Nagyon gyors, kedvelem. De le kellett cserélnem a főző edények többségét. Zeppter készletemet a lányomnak adtam. Sima régi zománcozott, vagy vas lábos, fazék, vagy indukciós való jó rá.

      Törlés