Partfal


Szabad szemmel szeretném írni ezt a blogot, szememben néha mégis akadnak porszemek, melyek látásomat elhomályosítják. Lehet, lehet, hogy ez csak múló állapot nem vagyok más Uram, csak esendő földi vándorod!

2024. március 24., vasárnap

Ráckeve - Nemes Ferenc


Nemes Ferenc fafaragó, népi iparművész 80. születésnapja alkalmából csodálatos meglepetéssel köszöntötte a sokadalmat és a népes rajongótábort a KEVE galéria - az életmű nagy részében gyönyörködhettünk Ráckevén március 22-én.

Mindenek előtt a fa az alkotás "alapanyaga", a nagy szerelem, de a szépség megvillanása kőben, márványban is tetten érhető. 

  Sok szót nem is érdemes ejteni, beszéljenek helyettem a képek.



 









Varga József mosolytól sem mentes megnyitója, felvillantotta a Szigetújfaluban élő alkotó életútját. A fa szerelmesei mellett számos alkotótárs és a muzsika, s a tánc is "nemesítette" a köszöntés meghitt perceit.

 


 Az alkotások közül "száműzve" volt az erotika, e szinte tenyérnyi torzón felragyogó testi szépség megfogta tekintetemet. 

Szívesen készítettem volna fotókat még - különleges arcok sokasága vett körül. De... a szemem a megnyitó perceiben úgy döntött, hogy felmondja a szolgálatot. Helyesebben a bal szemem (na persze), így az est további részében egyéb érzékszerveimre kellett hagyatkoznom. Jó szó, szép muzsika, és tánc, korty zamatos rozé, medvehagymás finom pogácsa... 

Valamint kések, kardok szemhájam alá böködése általi kínzatás - a szinte elviselhetetlen fájdalmat a ráckevei orvosi ügyelet segítőkész gyógyítói próbálták orvosolni, majd a Szigethalmon (éjjel-nappal) működő patika méregdrága szemcseppecskéi valamelyest enyhítették. Még eddig soha át nem élt fájdalom mára már múlóban, s az agyi pánik is  a (ki)látatlanság veszélyét illetően.

Remélem lesz módom még arra, hogy kínmentesen tehessem tiszteletemet a szépségek előtt.

Isten éltesse Nemes Ferenc alkotót, s adjon neki sok erőt, ihletet és derűt mindannyiunk örömérre!






Végül itt a "költő" pávás tükrös  keretben.... amikor még lát.













2 megjegyzés:

  1. Ha hiszed, ha nem, ilyennek képzeltelek el. Elegáns, ezer színű hölgy.
    Az ősz hajad kicsit irigylem, nem tudom hogy néznék ki festés nélkül, ha lehetne hipp-hopp változtatni és nem végigélni a lenövési tortúrát, vállalnám a "fogalmam sincs mennyi ősz hajam van" állapotot ☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kapun kívül lehet, hogy elegáns, itthon a lehető legegyszerűbb. Hajvágás - az első lépés a fél cm-s haj volt, szegény fodrászom alig bírta ki, még a covid idején. Bátor lépés volt, egy percre sem bántam meg - csakhogy ruhatáram néhány darabja azóta mellőztetik, fekete és fehér, nem passzol a hajamhoz.

      Törlés