Partfal


Szabad szemmel szeretném írni ezt a blogot, szememben néha mégis akadnak porszemek, melyek látásomat elhomályosítják. Lehet, lehet, hogy ez csak múló állapot nem vagyok más Uram, csak esendő földi vándorod!

2012. június 12., kedd

Magyar kézművesség, avagy jó bornak is kell a cégér!!!!

Egy blogbejegyzés kapcsán  (http://videkistilus.blogspot.hu/2012/06/biliborogatas-avagy-miert-nezik.html) néhány linket, illetve fotót ajánlok a becses figyelmükbe kedves Hölgyek és Urak!

Vidéki stílus külföldről, avagy érdemes lenne széttekinteni a hazai kiváló alkotók portáján is?!
 (Ámbár megjegyzendő, hogy nem minden honlapnak erőssége a naprakészség!
2. Mezőgazdasági Múzeum - a sok közül néhány remek képsor:
3.Magyar Kézműves és Iparkamara  http://www.mkik.hu/index.php?id=5991


Sótartók- kicsiben és nagyban!Szalvétához

Kedvenceim- Dunaföldváron készült nefelejcses szépségek!
       Tégla és fa - tulipánnal!                            Tört malomkő "kútkáva" - régiből újat, megtartva, megőrizve!Házunk tájáról- faragások felsőfokon:


Tágítva a kört:
Folytathatnám!
Textil, cserép, bőr, csont, s ezer más portéka készül kis hazánkban. S ezeket nem csupán a Mesterségek Ünnepén érdemes megcsodálni, háztartásunk, otthonunk ékei lehetnek!
Érdemes kicsit széttekinteni hazai tájakon - például Kecskeméten, ahol egész nyáron látható a Népi Iparművészeti Múzeumban két remek kiállítás! /Serfőző útca/
Budapest szívében július másodikán nyíló kiállítás:


És bejegyzésem, ama Blikk képsor kapcsán:
Hölgyeim!
Ha már itt tartunk azon túl, hogy szerintem is ízléstelen dolog idegen tollakkal ékeskedni most csendesen tennék néhány megjegyzést.
A blogok világában járkálva tapasztalom, hogy az enteriőr bemutatása nem egyszer túl idillinek tűnik. Nem a fentiekben említett tárgyat, azaz az éjjeli edényt borogatnám most, de szerényen megjegyezném, hogy a külföldi blogokról begyűjtött fotókon látható életstílust, igényességet stb oly mértékben látom preferálni, hogy el is megy gyakran a kedvem. Tetszik, szó se róla!
De! Ki tudja és hogyan megteremteni a rávalót? Nem is beszélve az időről!
Negyedik éve csinosítom drága Duna parti lakunkat. Partner is van hozzá kiváló fafaragó népi iparművész személyében. A legnagyobb leleményességgel és kitartással sem paradicsom még. Azaz az, de nem tárgyiasultságában.

Rendszeresen járok kézműves kiállítások, pályázatok megnyitójára. Szebbnél szebb alkotásuk kelletik magukat. Média érdeklődés szinte nulla, blogokon olvasható hírverés elenyésző!
Szóval csak azon a bizonyos balga Blikken fenjük a fogunkat - (joggal), vagy kicsit fókuszálunk (esetleg) a hazaira a jövőben.
Nem szokásom blogomban nagy reklámot csapni (kicsit néha igen), de most sietősen felteszek egy-két fotót, és linket, hogy prezentáljam nem csak a külhoni módi varázsolhatja édes otthonná lakunkat.
Megyek is böngészni a képek között.
S a linkkel majd visszatérek!


2 megjegyzés:

  1. Kedves Márta! Gratulálok a kezdeményezéséhez, gyönyörűek a fotók! Én is a magyar kézműves termékeket részesítem előnyben, ugyanakkor vannak nagyáruházi termékeim is. Szerintem amíg az ember az előbbi javára dönt, addig nincs gond. Meg kell tartani az egyensúlyt.
    Egyébként ami engem még őrületbe tud kergetni, azok a Sweet Home; Welcome! és hasonló angol nyelvú felíratú tárgyak. Ha Magyarországon élünk, akko üdvözöljük már magyarul a vendégeinket :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Márta!
    A szavaid figyelemre méltók, kicsit itt ragadtam az oldaladon, ebbe a meleg időben. Szívesen nézegetem én is a szép kézműves munkákat,(nem csak az interneten)még ha nem is művelem komolyan.

    VálaszTörlés